De perfecte foundation vinden

CA_Workshop_CNY_Banner

Foundation is één van de moeilijkste producten om aan te schaffen voor veel vrouwen. Ik krijg regelmatig de vraag hoe je dat dan doet en waar je op moet letten. Vaak is er een enorm assortiment om uit te kiezen en dan wordt het lastig om door de bomen het bos nog te zien. Daarom leg ik je in deze blog uit hoe je een foundation kiest die bij je past.

Eigenlijk baseer je je foundation keuze op twee criteria; de kleur en het soort product. Beide punten ga ik voor je uitleggen.

Kleur bepalen
Om de juiste kleur van je huid te bepalen gaan we kijken naar wat de ondertoon is van je huid. Er zijn 3 ondertonen; warm (geel), koel (roze) en neutraal.

Een warme ondertoon. De basis pigmenten zijn geel van kleur en je huid heeft hierdoor een warme uitstraling. De huid zal in de zomer eerder bruin worden en niet zo snel verbranden. Ook kun je kijken naar de aderen onder de huid van je pols. Deze kleuren groenig bij een huid met een warme ondertoon.

Een roze ondertoon. De basis pigmenten zijn roze van kleur en je huis heeft hierdoor een koele uitstraling. In de zon zul je eerder verbranden dan bruinen. De kleur van je aderen aan de binnenkant van je pols zijn blauw. Bij het aanbrengen van foundation kun je al snel het gevoel hebben dat het ‘te oranje is’.

Neutraal. Zit je er een beetje tussenin en herken je jouw huid in allebei de bovenstaande omschrijvingen? Dan is de kans groot dat je net zo veel gele als roze pigmenten in je huid hebt waardoor deze neutraal is. In dit geval kun je het beste kiezen voor een de foundations met een warme ondertoon.

Warme kleuren foundation staan namelijk bij de meeste vrouwen goed doordat het je huid minder grauw maakt. Daarom zijn er ook merken, zoals bijvoorbeeld Bobbi Brown, die alleen maar foundations in het assortiment hebben met een warme ondertoon. In de winkel kun je de ondertoon soms herkennen aan de kleurnummers. Dan staat er bijvoorbeeld een W (warm) een C (koel) of een N (neutraal) voor het kleurnummer. Niet alle merken gebruiken dit systeem maar je gaat de ondertonen echt vanzelf herkennen.

foundation vinden, kiezen, kleuren, make-up, tips foundation, visagie Veenendaal

Zoals op de foto te zien is valt de tweede kleur van rechts het meeste weg. Ook zie je direct waarom je de kaaklijn aan moet houden. Zou ik de kleur afstemmen op de wangen dan zou ik veel te roze worden.

Donker of licht?
Als je dan de foundations hebt gevonden met de juiste ondertoon ga je kijken hoe licht of hoe donker de kleur mag zijn. Kies drie of vier foundations waarvan je denkt dat ze bij je zouden passen en trek er een verticale lijn mee op je kaaklijn. De kleur die je eigenlijk niet meer ziet zitten is jouw ‘perfect match’. Onthoud hierbij dat foundation niet is om te bruinen of te bleken, kies altijd voor de kleur die het dichtst bij je eigen huidskleur ligt. Ook moet je er rekening mee houden dat je hals en decolleté vaak lichter zijn dan je gezicht. Zorg er dus voor dat de kleur ook daarmee matcht. Ik zou adviseren om twee kleuren foundation aan te schaffen. Èèn in de zomer en èèn in de winter, deze kun je dan mengen in de herfst en lente. Ook kan de gevorderde make-upper er mee shapen om het gezicht wat meer diepte te geven.

Soorten foundation
Nu is de kleur bepaald. Maar dan is er nog een enorme keuze aan soorten foundation; vloeibare-, cream-, compact-, mousse- of, de allernieuwste, ultra liquid foundations. Daarnaast heb je ook nog BB/CC/ of getinte moisturizers. Ik snap dat je dan door de bomen het bos niet meer ziet. Hieronder een beknopt overzicht.

Schermafbeelding 2015-11-30 om 16.19.23

Manier van aanbrengen
Kies dus een foundation die bij jouw huidtype past, maar zeker ook bij je manier van aanbrengen. De ultra liquid bijvoorbeeld vind ik zelf niet fijn met een sponsje omdat deze te veel product opneemt dus die zou ik met een kwast mooi uitwerken over het gezicht. Een compact foundation is een geperst poeder, dat leent zich bijvoorbeeld niet om met je vingers aan te brengen. Kies hier voor een sponsje of een kwast.

Zo heeft iedereen zijn eigen voorkeuren en is er dus ook niet een eenduidig advies te geven. Wat voor de èèn perfect werkt, past bij de ander totaal niet.

Daarom hoop ik dat jullie wat aan deze blog hebben en makkelijker een keuze kunnen maken voor een foundation zodat ook jij jouw perfect match zal vinden!

 

CA_Workshop_CNY_Banner

2015-12-02T08:52:32+01:00november 30th, 2015|Blogs|
WhatsApp chat