Eenvoudig make-up kwasten reinigen

Het is weer herfst! Vaak gaat daar toch ook een soort van schoonmaakwoede mee gepaard. Alles weer fris en schoon voor het nieuwe seizoen. Maar hoe zit dat eigenlijk met je make-up kwasten reinigen? Hoe vaak maak jij die doorgaans schoon en waarmee?

Het is belangrijk om met schone kwasten te werken. Je gaat er mee over je gezicht en je wilt niet weten hoeveel bacteriën je over je gezicht verspreid met kwasten die enige tijd niet gereinigd zijn. Afgezien van het feit dat het heel vervelend is als er nog een paarse oogschaduw aan je penseel zit en je daar pas achterkomt als je mooie bronstint ineens een hele andere gloed heeft.

penselenreiniger, make-up kwasten reinigen, schoonmakenTegenwoordig zijn er veel brush cleansers op de markt. Deze zijn vaak op basis van alcohol en deze zijn gemaakt om de kwasten te reinigen en te ontsmetten. Zulke cleansers zijn ideaal om je kwasten tussentijds mee schoon te maken omdat de kwasten zo goed als direct droog zijn en je er verder mee kan werken.

Maar om je kwasten echt goed te reinigen heb je toch een sopje nodig. Waar ik helemaal fan van ben tegenwoordig is de speciale zeep om make-upkwasten te reinigen van Barbara Hofman. In een video kunnen jullie het beste zien dat zelfs de vetste foundation kwasten weer schoon worden. Ook kreeg ik er foundation mee uit een shirtje wat ik met geen enkele andere mogelijkheid schoon kreeg!

penselen reinigen, kwasten schoonmaken, make-upkwasten reinigerMijn professionele kwastenset maak ik na elke opdracht schoon. Als ik meerder mensen opmaak tijdens een opdracht maak ik ze tussendoor schoon met een brush cleanser. Dan kan ik direct weer verder werken.

De penselen die ik gebruik om mezelf op te maken geef ik om de week een badje en maak ik tussentijds schoon met een brush cleanser.

Bekijk hier de video

Reinig jij je kwasten regelmatig?

2015-10-31T11:58:11+01:00oktober 29th, 2015|Blogs|
WhatsApp chat