Haar en make up bij warm weer

Het is zomer! Heerlijk, wat een temperaturen. Ik kan er alleen maar van genieten! Wel moeten we er rekening mee houden met wat we dragen bij warm weer zowel qua kleding als make-up en kapsel. We kleden ons in de zomer lekker luchtig, maar ook kunnen we het haar en de make up lichter en luchtiger maken.


Make up
Een volledige basis met concealer, foundation, poeder en blush is wat zwaar voor de zomermaanden. Ook is de kans groot dat het door de warmte gaat uitlopen of vlekken. Maar toch wil je het liefst met een stralende egale huid langs de terrassen flaneren. Hoe ga je dat dan aanpakken? Het is belangrijk om te beginnen met een goede verzorging en primer. Denk hierbij ook aan een beschermende SPF factor. Een primer zorgt ervoor dat de make up goed hecht en blijft zitten. Daarnaast voorkomt het dat makeup gaat uitlopen of in de plooitjes bij bijvoorbeeld de ogen gaat ophopen. Vervolgens zou ik adviseren om alleen te camoufleren wat nodig is en dan bijvoorbeeld een BB cream aan te brengen omdat deze luchtiger van structuur is dan een foundation. Ook zou je bijvoorbeeld alleen een luchtige poeder kunnen gebruiken. Voordeel van dat lekkere zonnetje is dat je huid vaak al een kleurtje heeft en egaler oogt en de huid dus makkelijk met iets minder make up af kan. Qua ogen zal ik het voor zwoele zomerdagen rustig houden. Simpelweg omdat dat beter bij de zomer past dan bijvoorbeeld smokey eyes. Een felle kleur op de lippen daarentegen staat dan wel weer mooi en fris.

Haar
Mooi lang haar? Prachtig, maar warm op deze zomerse dagen. Daarom is het lekker je haar omhoog te dragen. Dan is het wel leuk om net even wat anders te doen dan die good old paardenstaart.
Zo’n simpele staart kun je makkelijk opleuken door bijvoorbeeld een plukje haar uit je staart om het elastiekje te draaien waardoor je deze niet meer ziet.
Ook kun je je haar eerst wat touperen voordat je het in een staart doet zodat de staart wat losser is en meer volume heeft.
Een ander kapsel wat je op dit moment veel ziet is de knot. Heerlijk hip haar voor de zomer! Je geeft hem makkelijk veel volume door een haardonut te gebruiken. Deze schuif je om je staart, draait je haar er omheen en steekt er wat schuifjes tussen.

Op internet vind je op You Tube vele tutorials die het je gemakkelijk maken je haar op een leuke maar toch simpele manier in een hip zomerkapsel om te toveren.

Wat is jouw favoriete zomerlook?

2015-11-23T21:04:21+01:00augustus 2nd, 2013|Tips en trucs|
WhatsApp chat