Haar en make-up voor Valentijnsdag

Jaaaa dames; het weer zo ver: Valentijnsdag! Ga jij lekker op stap met je vriendinnen, verras je jouw geheime liefde met een kaart of ga je met je grote liefde uit eten? In elk geval wil je er natuurlijk prachtig en verleidelijk uitzien. Speciaal voor jullie heb ik een Valentijnslook gemaakt, welke trouwens ook prima kan voor elke andere gelegenheid voor het geval je toevallig een hekel hebt aan Valentijn :)

CA_Valentijn_2016_3

De huid
Niets geeft een frissere uitstraling dan een mooie stralende huid. Maak je huid dus eerst egaal door wat concealer aan te brengen op eventuele oneffenheden. Onthoud: op rode verkleuringen breng je camouflage aan met een groene ondertoon. Op blauwe verkleuring (zoals bijvoorbeeld onder je ogen) breng je een concealer aan met een oranje ondertoon. Voor de overige plekjes kun je gewoon een lichte concealer gebruiken. Hier overheen breng je je foundation aan.

Zorg er wel voor dat je camouflage producten niet te dik aanbrengt. Het is belangrijk dat je ze mooi kunt blenden met je foundation. Dit kun je goed doen met een stippling brush of een blending sponsje. Poeder de foundation af met wat transparante losse poeder. Dit zorgt ervoor dat je huid niet gaat glimmen en dat je foundation de hele dag blijft zitten. Hierna heb ik met een donkere blush onder mijn jukbeen mijn gezicht wat meer vorm gegeven. En met een highlighting power op mijn jukbeen maakte ik een mooie glow. Voor een lieflijk, romantisch effect heb ik een roze blush op de appeltjes van mijn wangen aangebracht.

CA_Valentijn_2016_5

De ogen
Voor een sprekende oogopslag zet je de wenkbrauwen aan met een wenkbrauwpotlood, hierdoor krijgen ze meer definitie en daarbij heeft het een optisch liftend effect. Daarna heb ik met een lichte matte oogschaduw een basis aangebracht van mijn wimperrand tot aan mijn wenkbrauw.

Vervolgens heb ik op mijn arcadeboog een schaduw aangebracht met een matte taupe kleur. In mijn arcade boog heb ik met een donkerdere tint nog wat extra diepte gecreëerd. Daarna heb ik voor een lichtroze kleur op mijn ooglid gekozen.

Een winged eyeliner langs de bovenste wimperrand en flink wat mascara zorgen samen voor een verleidelijke blik. Probeer ook eens je bovenste waterlijn in te kleuren met een donker oogpotlood, dus echt aan de binnenkant van je bovenste wimperrand. Dit accentueert je oogvorm en laat je ogen nog meer spreken.

CA_Valentijn_2016_1

De lippen
Lippen met een mooie cupido boog worden als zeer verleidelijk gezien. Daarom kun je goed van deze gelegenheid gebruik maken om deze nog een extra te accentueren. Dit doe je door op de 2 hoogste puntjes van je lippen wat highlighter aan te brengen. Daarna trek je met een lippotlood -in de kleur van je lipstick- een strakke lijn langs je cupidoboog. Hierdoor accentueer je echt de vorm van je lippen.

Heb je al hele volle lippen? Trek dan het lijntje iets meer aan de binnenkant van de liprand. Heb je juist smalle lippen trek het lijntje dan net iets boven de natuurlijk lijn, zo lijken ze voller. Daarna kleur je de lippen in met je favoriete kleur lipstick. Ik heb gekozen voor een cyclaam kleur, de trend voor komend seizoen en een speelse kleur voor Valentijnsdag.

CA_Valentijn_2016_4

Het haar
De look heb ik compleet gemaakt met een verleidelijk romantisch kapsel. Hiervoor heb ik  met mijn stijltang prachtige waves gemaakt. Dit doe je door je stijltang niet horizontaal in een pluk haar te zetten zoals je doet bij het stijl maken van je haar. Maar bij deze techniek zet je de tang meer diagonaal in het haar en je draait de tang en de pluk 180 graden naar boven. Op deze manier vormt het haar een soort V en in die vorm laat je de tang naar benden glijden. Al gelijk heb je een prachtige slag.

Als je klaar bent met het hele haar haal je je handen erdoorheen of een grove kam. Daarna maak je de look af met haarlak. Hier kun je er een video van zien van het merk GHD, mijn favoriete styler.

Ik wens jullie een verleidelijke Valentijn!

Hoe draag jij je haar en make-up voor Valentijnsdag?

 

 

2016-04-24T15:29:24+01:00februari 13th, 2015|Blogs|
WhatsApp chat