Make-up trends herfst / winter 2015

De herfst komt eraan! Een goed moment om vooruit te kijken naar de volgende twee seizoenen. De nieuwe mode ligt natuurlijk al lang en breed in de winkel, maar wat zagen we qua make-up op de catwalks voor de herfst en winter? Van de belangrijkste trends heb ik een paar moodboards gemaakt voor jullie!

 

Ogen
De ogen vallen op dit seizoen, zo zien we veel zwart. Zwarte smokey eyes, maar dan smudged alsof je een nachtje hebt doorgehaald. Zelfs de waterlijn wordt weer zwart gekleurd, dit maakt deze look extra krachtig. Daarnaast zien we zwarte eyeliner in de meest uiteenlopende vormen. Een grafische look uiteenlopend van subtiele kleine driehoekjes tot zware abstracte lijnen.

Mascara is goed vertegenwoordigd dit seizoen. De wimpers worden weer sterk aangezet; een Twiggy achtige look. Daarnaast mogen ook de wenkbrauwen er ook weer zijn. Ze worden nog steeds aangezet  maar zoals je kunt zien zijn ze borsteliger en minder strak dan het voorgaande seizoen.

smokey eyes, eyeliner, black liner, zwart oogpotlood
Naast onze eeuwige liefde voor zwart mogen we toch ook kleur bekennen deze herfst. Op de catwalk kwamen prachtige creaties met veel kleur voorbij, een soort paradijsvogels. Felle kleuren in allerlei combinaties. Over het gehele ooglid of gebruikt als eyeliner of mascara, het mag allemaal. En natuurlijk mag de kleur blauw niet ontbreken. Chanel liet zich door deze trend zo inspireren dat ze met een prachtige blauwe trend collectie kwamen.

blauwe oogschaduw, felle kleur, paradijsvogel, chanel, blue eye

Lippen
De lippen mogen gezien worden dit seizoen. Na tijden waarin de nude tinten hoogtij vierden maakt deze nu plaats voor de ‘bare lip’. Sommige modellen gingen zelfs echt de catwalk op zonder iets op de lippen te hebben. De bare lips sluiten goed aan bij de heftige ogen van dit seizoen. Maar bij de smokey eyes kun je voor een avondje uit ook zeker kiezen voor de andere trend op de lippen. De klassieke rode lipstick zien we namelijk ook weer veel. Daarnaast is het ook fraai om de grafische eyeliner te combineren met een framboos kleurige lipstick. Deze hoeft overigens niet superstrak aangebracht te worden; zoals je op het moodboard hieronder kunt zien zijn de lipsticks met deppend de vinger aangebracht. Overige tinten die veel gebruikt worden zijn chocoladebruin, plum en aubergine.

nude lips rode lipstick plum lips bare lips


De huid

Omdat de ogen en de lippen zo overheersend zijn dit seizoen blijft de huid rustig. Wat zagen we prachtige fresh faces voorbijkomen op de catwalk. Dikke lagen foundation maken plaats voor een mooie stralende huid. Een flawless skin begint met een goede huidverzorging. Verder wordt er veel gebruik gemaakt van strobing door middel van highlighters om een elegante dewy look te creëren. Voor een gezonde finish gebruik je een blush of bronzer op de wangen.

Gebruik je zelf nooit veel oogschaduw of lipstick? Kies dan voor deze pale face trend. Vind je dat wel erg bleekjes? Maak dan een combinatie met een framboos accent op de lippen. Of leg het accent op de ogen met bare lips en een eyeliner en mascara.

pale look porcelain skin flawless skin glow stralende huid

Experimenteer!
Zoals je leest zit er voor iedereen wel een draagbare look bij. En ook voor overdag, ‘s avonds of naar een feestje is er keus genoeg, de mogelijkheden van deze make-up trends zijn eindeloos! Ga lekker experimenteren en uitvinden wat het beste bij jou past.

Ik hoor graag wat jullie favoriete looks zijn!

2015-10-27T18:43:24+01:00september 30th, 2015|Blogs|
WhatsApp chat