Als visagist weet je als geen ander wat de kracht is van een goede wenkbrauw. Ze bepalen de uitdrukking van je gezicht, laten je gezicht echt spreken. Helaas heb ik van mezelf niet van die mooie volle wenkbrauwen. En daarom liet ik ze tatoeëren met de Microblading techniek. 

Al jaren lang teken ik mijn wenkbrauwen dagelijks flink bij met een wenkbrauw potloodje. Doordat mijn ogen en haar vrij donker zijn, vallen mijn wenkbrauwen al snel weg. Het leek me dan ook geweldig om ‘s morgens op te staan met mooie, volle wenkbrauwen.

Microblading
Het zal je dan ook niet verbazen dat ik al een hele tijd de nieuwste technieken volgde op het gebied van permanente make-up (PMU). Maar vaak vond ik dit onnatuurlijk en je zit er dan toch aan vast voor de komende jaren. Best een grote stap om te zetten dus.

Tot ik kennis maakte met de Microblading techniek; Met een mesje maken ze hele kleine sneetjes die daarna gevuld worden met inkt. Klink misschien eng maar dat is het helemaal niet! Je krijgt echt een ongelooflijk natuurlijk resultaat omdat het lijkt alsof je extra haartjes in je wenkbrauwen hebt. Dit is wat ik zocht!

Het kleine mesje waarmee de behandeling wordt uitgevoerd

New Skin Clinics Houten
Maar goed dan de volgende stap; waar ga je dat laten doen? Voor mijn werk heb ik graag een representatief uiterlijk en met onze bruiloft in het vooruitzicht wilde ik het niet bij de eerste de beste laten doen. Daarom heb ik veel foto’s en resultaten bekeken via internet. Nog steeds was ik overtuigd van deze techniek en ik kwam al snel uit bij Rebecca Langmair van New Skin Clinics in Houten. Naast haar schoonheidssalon heeft ze ook een academy waar ze mensen opleid tot PMU artist. Ik bekeek verschillende resultaten van andere dames die mij waren voorgegaan en was er erg over te spreken. Natuurlijk had ik er veel vertrouwen in maar stiekem blijft het toch een beetje spannend. Ik bedoel; als het eenmaal is gedaan kun je niet meer terug haha.

Gelukkig wist Rebecca die spanning snel weg te nemen. Ze stelde me op mijn gemak en maakte eerst een schets van hoe mijn wenkbrauwen zouden worden. Op die manier kun je eventuele wijzigingen nog aangeven. Maar eerlijk is eerlijk; het was direct hoe ik ze zelf ook tekende!

De behandeling
Tijd om met de behandeling te beginnen. Veel mensen vroegen mij of het pijn deed maar dat vond ik heel erg meevallen. Ik vind het vergelijkbaar met het epileren van je wenkbrauwen; pijn is een groot woord maar het is gewoon niet heel fijn. Maar bij het zien van het resultaat was ik het alweer vergeten. Wat is dit prachtig zeg!

Tijdens het microbladen

De dagen na de behandeling moet je de wenkbrauwen vet houden en lijken ze vrij donker te worden. Dit komt doordat de wondjes aan het herstellen zijn. Gelukkig had Rebecca hiervoor gewaarschuwd en wist ik dat het daarna weer lichter zou worden en het helemaal goed zou komen.

Inmiddels zijn mijn wenkbrauwen alweer een stukje lichter geworden, maar het resultaat is nog steeds zo ontzettend mooi! Over 2,5 week mag ik weer terug voor de nabehandeling en dan denk ik dat ze helemaal perfect zijn. Uiteraard zal ik jullie hierover nog updaten :)

Before & after; wat een verschil!

Het resultaat
Het scheelt me echt heel veel tijd ‘s morgens, het resultaat is zo mooi en natuurlijk dus je kunt je voorstellen dat ik er enorm blij mee ben. Waarom heb ik zo lang gewacht?!

Dus iedereen die al tijden twijfelen en het spannend vinden; doe even goed onderzoek waar je het gaat laten doen, want er zit echt veel verschil in. Maar als je het bij een goede studio laat doen ga je er echt geen spijt van krijgen!

Samen met Rebecca, na de behandeling

Ook jouw wenkbrauwen laten doen?
Maak dan een afspraak bij New Skin via www.new-skin.nl