Tips for perfect lips

 

CHAN_Blog_LippenDé trend op het gebied van make-up dit najaar is sprekende lippen. De kleuren variëren van helderrood tot diep donkerpaars en heel veel daar tussenin. Kortom kies voor een kleur die je mooi vind én die bij je past. Het is niet gemakkelijk om een felle of donkere tint mooi aan te brengen en er daarnaast voor te zorgen dat deze goed blijft zitten. Daarom geef ik vandaag tips over het aanbrengen van lipstick.

Belangrijk is om te beginnen met goed verzorgde lippen. Je kunt ze scrubben door er heel zachtjes met je tandenborstel of een handdoek over heen te wrijven. Hierdoor verwijder je eventuele kleine velletjes. Daarna verzorg je de lippen met een balsem of vaseline.

Stap 1: Breng een basis aan van foundation en of poeder. Dus als je foundation op je gezicht aanbrengt kun je gerust ook de lippen meenemen. Hierdoor krijg je een basis waarop de lipstick langer zal houden.

Stap 2: Kies een lippotlood in dezelfde kleur als de lipstick die je aan wilt brengen. Zorg ervoor dat je punt niet te scherp is, dit maakt de lijn om de lippen te hard. Trek een lijn om de lippen en vergeet hierbij de mondhoeken niet. Je kunt het beste in het midden beginnen met de lijn en dan naar de mondhoeken toe doortrekken. Zo’n lijntje maakt de lippen strak van vorm en zorgt ervoor dat de lipstick niet gaat uitlopen.

Stap 3: Kleur de rest van de lippen ook in met het lippotlood. Ook dit zorgt voor een extra basis en dus houdbaarheid.

Stap 4: Breng nu de lipstick aan, het beste kun je dit met een kwastje doen. Als je de lipstick namelijk direct met de stick aanbrengt laat je vaak te veel product achter op de lippen waardoor het in de plooitjes van je lippen ophoopt. Met een kwastje krijg je dus een mooier en egaler resultaat.

Om de lipstick nog meer houdbaarheid te geven kun je nog een extra stap toevoegen. Hiervoor splits je 1 laagje van een tissue af (meestal heeft een tissue 2 of zelfs 3 lagen). Dit flinterdunne laagje leg je op de lippen en dan dep je daar poeder overheen met een poederdons of kwast. Hierna herhaal je stap 4 nog een keer.

Et voila, perfect kissable lips!

Voor welke kleur ga jij dit najaar?

 

2015-11-23T12:15:14+01:00september 11th, 2013|Make Up, Tips en trucs|
WhatsApp chat