Tips voor mooi glanzend haar met volume

tips voor mooi glanzend haarVaak hoor ik; ‘ja het kapsel dat jij hebt vind ik erg leuk, maar zo valt mijn haar gewoon niet’. Of ‘jij hebt makkelijk praten, jouw haar valt altijd mooi’. Vandaag ga ik daar voor eens en altijd mee afrekenen want – surprise surprise -, ‘mijn haar valt ook niet zo als dat van mij’. Ik moet namelijk ook gewoon elke dag een beetje moeite doen voor mooi glanzend haar.

Ik ga jullie voorstellen aan mijn BBFF sinds ik mijn haar heb afgeknipt. Mijn Beauty Best Friend Forever is namelijk mijn Supreme Style föhnborstel van Carmen. Iedere vrouw met haar langer dan 10 cm zou een föhnborstel in huis moeten hebben. Niets geeft namelijk meer gevoel van luxe en glamour als haar dat geföhnd is zoals bij de kapper. Je haar glanst, danst, heeft een mooie slag en lekker veel volume. Ooit een vrouw horen roepen dat ze daar niet op zit te wachten? Nee, ik dus ook niet. Vandaar dat elke vrouw er gewoon recht heeft!

Hieronder ga ik laten zien hoe mijn haar dus wel echt valt als ik er niks aan doe en hoe ik dat omtover tot een mooi kapsel met mijn dagelijkse routine. Geloof me als je dit elke dag doet gaat het steeds sneller :D

tips voor glanzend haarHoe te beginnen?
Het haar moet zo goed als droog zijn voor een droog resultaat. Begin je op nat haar dan ben je eigenlijk meer aan het drogen waardoor het modelleren weinig effect zal hebben. Blaas je haar dus eerst grotendeels droog, met een versteviging naar keuze. Hierdoor zal je haar beter blijven zitten en is het gelijk beschermd tegen de warmte van de fohn.

tips voor volume

Werkwijze
Borstel het haar vervolgens goed uit want je wilt niet dat je borstel vast blijft zitten omdat er klitten in je haar zitten.
Ik deel mijn haar altijd af in banen. Pak de banen niet te dik, want dan kom je er met de borstel vaak niet makkelijk doorheen. Pak ze ook zeker niet te dun, want dan ben je gewoon lang bezig. Zo werk je in enkele banen naar boven tot je de achterkant en zijkanten ook hebt gedaan.

CHAN_Carmen_Supreme_4

Welke kant draai je op?
Als ik bij de bovenkant ben deel ik een soort eilandje af vanaf de kruin naar voren. Dit gedeelte pak ik zelf altijd naar achteren zoals op de foto’s te zien is. Op die manier krijg ik de valling die ik wil met veel volume. Als je meer een lok draagt kun je de bovenkant ook naar de zijkant föhnen. Dan maak je verticale scheidingen in plaats van horizontale.

CHAN_Carmen_Supreme_5

Hoe doe je het precies?
Pak een pluk van de baan die je hebt afgedeeld die ongeveer net zo breed is als de lengte van je borstel (het deel met de pinnetjes). Zet de föhnborstel aan de aanzet in je haar en trek hem met een ronddraaiende beweging rustig naar beneden tot je bijna bij de punten bent. De punten moeten mooi naar binnen (of juist naar buiten) vallen dus die moet je proberen altijd om de borstel te houden. Je beweegt de borstel een aantal keer op en neer over dezelfde pluk terwijl je de borstel blijft ronddraaien. Op deze manier wordt je haar mooi gepolijst en dat betekent een mooie glans! Mijn föhnborstel heeft een handig plastic uiteinde dat niet heet word zodat je hem daar gewoon met je andere hand vast kunt pakken. Zorg dat je de laatste beweging bovenin eindigt zodat de hele pluk om de borstel is gedraaid. Zet de föhnborstel uit en laat de pluk even afkoelen voordat je de borstel voorzichtig eruit laat glijden. Dit zorgt ervoor dat je haar langer blijft zitten, als je de borstel namelijk uit de pluk laat glijden als deze nog warm is dan zal het haar gelijk al iets uitzakken. Werk je nieuwe look af met wat haarlak voor extra lange fixatie.

TIP: Wil je dat je haar naar binnen valt? Zet dan de borstel onder je pluk. Wil je dat je haar naar buiten valt? Zet dan je borstel op de afgedeelde pluk.

CHAN_Carmen_Supreme_6

Overtuigd?
Maar geen idee wat voor een föhnborstel je nou moet kopen? Ik gebruik de Supreme Style van Carmen. Er zitten 2 verschillende borstels bij die je erop kan klikken zodat je hem voor verschillende lengtes kunt gebruiken. Daarnaast zit er nog een blaasmond en opzetkam bij om je haar eerst te drogen. Dat zijn dus eigenlijk 4 apparaten in 1, dat scheel weer ruimte! :)
Wat ik fijn vind is dat de pinnetjes niet te stug zijn waardoor de borstel gemakkelijk door je haar glijdt. Ook zit er een Cool en Care knop op om het haar te beschermen tegen te hoge temperaturen. Alleen maar voordelen dus en je kan ‘m zelfs gemakkelijk online bestellen.

Zoals ik al zei; instant glamour, luxe, glans, volume, mooie slagen, sexy haar… Waar wacht je nog op?! Zorg dat jouw haar ook elke dag perfect in model zit. Als je iemand nog hoort zeggen; ‘mijn haar valt gewoon niet zo, dan weten jullie nu wat diegene te doen staat!’

Liefs!

Carmen_Supreme

 

 

2015-02-11T11:00:05+02:00februari 11th, 2015|Blogs, Haar, Tips en trucs|