Tips voor mooie volle wenkbrauwen

Donker haar, donkere ogen en mooie volle donkere wenkbrauwen.
Dat denken mensen vaak als ze mij zien maar helaas klopt dat laatste niet. Ik ben niet gezegend met mooie volle wenkbrauwen dus daarom help ik de natuur een handje.

Wenkbrauwen zijn namelijk erg belangrijk voor de uitdrukking van je gezicht. Op de volgende foto kun je dat goed zien. Daarom zet ik mijn wenkbrauwen altijd aan met zowel een wenkbrauwpotlood als wenkbrauwpoeder. Ik kan me echt niet voorstellen dat ik hier ooit zonder kon! Hieronder leg ik stap voor stap uit hoe je je wenkbrauwen mooi in model brengt.

Wenkbrauwpotlood

Start met een potlood dat ongeveer de kleur van de wenkbrauwen heeft. Kies de kleur in ieder geval niet veel donkerder. Zet de contouren van je wenkbrauwen hiermee aan. Als je wenkbrauwen niet zo breed zijn, zoals bij mij, mag je echt de aller buitenste lijn aanhouden zodat ze voller lijken. Onder de wenkbrauw kun je de lijn redelijk strak trekken voor een mooi liftend effect. Trek bij het begin van de wenkbrauwen boven de neusbrug niet te strakke lijnen maar maak meerdere korte streepjes als een soort haartjes. Dan krijg je een zo natuurlijk mogelijk effect.

CA_Wenkbrauwen_2

CA_Wenkbrauwen_3
Wenkbrauwborsteltje

Neem een wenkbrauwborsteltje en borstel de harde lijnen uit tot een zachtere lijn. Zoals je ziet komt de vorm van de wenkbrauwen al gelijk veel meer naar voren. Altijd gedacht dat dat borsteltje voor mascara was? Niet dus, deze is echt voor je wenbrauwen ;)

CA_Wenkbrauwen_4


Wenkbrauwpoeder

Neem een wenkbrauwpoeder en een wenkbrauwkwastje en teken de contouren in. Ook hier geldt weer dat je beter met het kwastje korte veegjes binnen de wenkbrauw kan maken in plaats van één streep van links naar rechts te trekken. Daarnaast kun je het best bij het uiteinde van de wenkbrauw beginnen en dan steeds verder naar binnen werken. De buitenkant mag namelijk wel wat donkerder zijn maar je wil niet dat je wenkbrauw zwaar begint. Kies ook hier de kleur niet te donker.

CA_Wenkbrauwen_5 CA_Wenkbrauwen_6


Uitwerken

Mochten je wenkbrauwen toch nog een beetje donker of hard zijn dan is het wenkbrauwborsteltje je beste vriend. Hiermee maak je het geheel makkelijk weer wat zachter.

Highlight

Breng wat concealer aan rondom de wenkbrauw om de lijn nog strakker te maken. Door de lichte lijn rondom je wenkbrauw krijg je een mooie schaduwwerking. Hierdoor komen je wenkbrauwen mooi naar voren en zal je gezicht nog meer spreken.

CA_Wenkbrauwen_7 CA_Wenkbrauwen_8

Resultaat

Zien jullie het verschil met de foto die ik maakte voor ik mijn wenkbrauwen had aangezet? Mijn gezicht spreekt veel meer en ook lijken mijn ogen gelift. Een make-up look is niet compleet zonder mooie wenkbrauwen. Wenkbrauwen geven veel uitdrukking aan je gezicht. Als ik weinig make-up op doe zijn het juist mijn wenkbrauwen en mijn wimpers die ik wèl aanzet. Dus deze wenkbrauw tools en mascara zijn voor mij dus echt onmisbare beauty producten.

Welke beauty producten zou jij niet kunnen missen?

CA_Wenkbrauwen_9

2015-10-27T19:03:06+01:00maart 5th, 2015|Blogs|
WhatsApp chat