Vergeet shapen, strobing is de trend!

strobing, make-up, veenendaal

Waarschijnlijk heb je het woord al regelmatig op je social media voorbij zien komen: ‘Strobing’. Strobing is hot deze zomer! En dat is goed nieuws, want het ingewikkelde en tijdrovende shapen en contouren maakt deze zomer plaats voor deze nieuwe trend.

Eigenlijk is het de simpele en lichte variant van shapen. Het doet denken aan het effect dat een stroboscoop geeft in een club; alleen de delen van het gezicht waar het licht op valt ga je oplichten met een highlighter. Zo breng je een mooie glans aan op de jukbeenderen, neusbrug, kin, cupidoboog en het driehoekje van je voorhoofd tussen de wenkbrauwen. Hierdoor krijg je een prachtige glow op je gezicht.

Strobing is dus niet meer en niet minder dan het ouderwetse highlighten alleen dan in een 2.0 jasje. Groot voordeel vind ik dat het een veel luchtiger effect heeft vergeleken met de dikke lagen make-up die vaak bij het shapen worden gebruikt. Shapen is nog steeds erg mooi voor fotoshoots en op de rode loper maar voor de dagelijkse look ben ik fan van strobing. Je creëert er een fraaie dewy look mee die heel natuurlijk oogt.

Zorg er wel voor dat je de andere producten die je gebruikt mat houdt. Een matte foundation en blush, en ook op de ogen en lippen niet te veel glans. Je wilt niet dat je hele gezicht gaat glimmen waardoor het er plakkerig en zweterig uitziet.

 

Welke kleur gebruik je?

Highlighters zijn er in allerlei soorten, vormen en kleuren. Probeer verschillende dingen uit en kijk wat voor jouw huid het beste werkt. Hieronder een paar voorbeelden om een indicatie te geven van welke kleur je het beste kunt kiezen.

Bleke, porseleinachtige huid – champgne kleurige highlighter
Huid met een warme ondertoon – lichte perzik highlighter
Huid met een koele ondertoon – lichtroze highlight
Zongebruinde huid – bronzer of terracotta

 

Strobing; Hoe doe je dat?

Basis
Begin met de basis. Dus eerst je foundation en concealer zoals je dat altijd doet.
Strobing-Cheat-Sheet

Vloeibare highlighter
Daarna breng je een vloeibare highlighter aan op uitstekende delen van je gezicht. Het is belangrijk dat je de highlight echt alleen op de uitstekende delen van je gezicht aanbrengt. Als je te grote oppervlakken gaat highlighten ga je te veel glimmen en kan het bijvoorbeeld ineens lijken of  je bolle wangen hebt doordat het hele deel dat ‘strobed’ naar voren komt. Dat wil je dus niet :)

Afpoederen
Vervolgens kun je je gezicht afpoederen om de rest van je basis matter te maken. Breng dan niet te veel poeder aan over het deel dat je net gehighlight hebt want dat is natuurlijk zonde van je werk.

Highlight poeder stroben
Eventueel kun je hierna nog met een highlightpoeder stroben voor als je nog wat extra effect wil.

LET OP!
Een poeder highlight over een vloeibare basis (zoals foundation) kan niet. En andersom ook niet. Dus gebruik poeder op poeder en vloeibaar op vloeibaar. Heb je alleen een poeder highlighter om mee te stroben? Geen probleem, poeder dan eerst je basis af (het enige product wat dus wel over vloeibaar kan) en ga dan vervolgens verder met je producten in poedervorm.

Je ogen, wenkbrauwen en lippen kun je opmaken zoals je dat gewend bent. Het leuke is dat je deze look heel natuurlijk kunt dragen door de dewy glans. Je maakt de look dan af met bruine mascara en een mooi nude kleur op de lippen.

Maar wat ook erg leuk is voor een zomerse look is om er een knalkleur voor je lippen bij aan te brengen.

 

Veel plezier met stroben! X

2015-10-27T18:46:27+01:00augustus 31st, 2015|Blogs|
WhatsApp chat