Om mij heen hoor ik regelmatig dat vrouwen weinig tijd hebben voor hun make up, niet goed weten waar ze moeten beginnen of dat ze niet zo’n uitgebreide make-up koffer hebben waarmee ze aan de slag kunnen. Daarom leek het me leuk om eens te laten zien wat een verschil je kan maken met slechts een paar basis make-up producten die de meeste vrouwen denk ik voor het grootste gedeelte al wel in huis hebben. Een basis dag make-up hoeft namelijk helemaal niet zo veel tijd en geld te kosten, maar het maakt wel een enorm verschil voor je uiterlijk. Kijken jullie mee?


Met deze 5 producten kom je echt al een heel eind:

1. Een foundation, BBcream, compact poeder of ander soort basis voor op de huid
2. Wenkbrauw poeder of potlood
3. Oogschaduw
4. Oogpotlood
5. Mascara

CHAN_Ogen_Tips_1

We beginnen natuurlijk met een no make-up selfie :), een schoon gezicht met een dagcreme. Dit is de basis waarmee we gaan werken, geloof me zo zullen jullie me niet vaak op straat zien! Nu ga ik stap voor stap uitleggen wat ik doe en geef ik enkele tips. Dit is niet hoe ik anderen opmaak maar hoe je jezelf op zou kunnen maken als je nog niet zo veel ervaring hebt met make-up. Elke stap duurt slechts enkele minuten en ik denk dat deze basis look in totaal nog geen kwartiertje in beslag neemt. Sounds easy right?

Stap 1: Basis.
Om de huid egaler te maken breng ik een foundation aan. Zelf gebruik ik een vloeibare foundation die ik met mijn vingertop wat aanstip op de plekken waar ik de huid graag wat egaler wil hebben. Nadat ik dat heb gedaan pak ik een grote foundation kwast (zoals op de foto) en daarmee werk ik de ‘foundation stippen’ uit met luchtige ronddraaiende bewegingen richting de contouren van mijn gezicht. Hierdoor krijg je een enorm luchtig en natuurlijk resultaat. Je hoeft dus echt niet je hele gezicht dicht te smeren; dit kan erg onnatuurlijk ogen en vaak krijg je dan het masker effect dat je langs de rand van je gezicht de overgang heel erg ziet. Daarbij komt dat het simpelweg niet nodig is, focus dus vooral op de delen van je gezicht die je graag iets egaler zou willen zien.

CHAN_Ogen_Tips_2

Stap 2: Wenkbrauwen.
Als één onderdeel het gezicht kan laten spreken dan zijn het de wenkbrauwen wel! Daarom zou ik adviseren om die altijd aan te zetten. Hiervoor kun je een wenkbrauwpoeder gebruiken of een wenkbrauwpotlood. Zware wenkbrauwen zijn weer helemaal terug dus graag zet ik mijn lichte wenkbrauwen extra aan. Kies wel altijd voor een goede kleur, zeker niet te donker of zelfs zwart. Vrouwen met hele lichte wenkbrauwen kunnen kiezen voor een blond wenkbrauwpotlood. Je zult dat niet direct zien zitten maar je geeft wel veel meer definitie aan de vorm van de wenkbrauw.

Stap 3: Oogschaduw.
Vandaag heb ik een matte grijs-paarse tint gebruikt maar je kunt qua kleuren natuurlijk eindeloos variëren. In deze simpele variant heb ik de oogschaduw over het hele bewegende ooglid aangebracht en op de arcadeboog. Als ik dat laatste niet doe lijkt het alsof mijn ogen gaan ‘hangen’ en door de arcadeboog aan te zetten maak je eigenlijk een soort schaduw zodat je dit voorkomt. Voor elk oog is het natuurlijk verschillend of het wel of niet mooi is om de oogschaduw wat hoger aan te zetten. Een kwestie van even uitproberen wat bij jouw ogen het mooist staat.
CHAN_Ogen_Tips_3

Stap 4: Oogpotlood.
Oogpotlood laat de ogen meer spreken omdat je meer definitie geeft aan de wimperrand. Het verschil kun je op de foto’s goed zien. Kies liever niet voor een zwart oogpotlood. Bruin, grijs of kleuren zoals bijvoorbeeld paars of groen maken je uitdrukking veel zachter. Ook versterken deze kleuren de kleur van je iris. Alleen als je echt een winged eyeliner wil maken (zoals Lauren Conrad of Amy Winehouse) zou ik zwarte liquid eyeliner gebruiken. Probeer eens een paars of groen oogpotlood als je bruine of groene ogen hebt en een grijs of kobaltblauw oogpotlood als je blauwe of grijze ogen hebt en zie het verschil! Zelf trek ik het oogpotlood ongeveer tot halverwege het oog en vervaag het lijntje daarna met een kwastje om het geheel wat zachter te maken.

Stap 5: Mascara.
Mascara maakt eigenlijk elke look af. Afhankelijk van het gewenste resultaat breng je één of meerdere laagjes mascara aan. Wees voorzichtig met de onderste wimpers want als je die te zwaar aanzet kan het onnatuurlijk ogen en het oog lijkt dan iets te kantelen. Zelf tip ik ze meestal net iets aan met het uiteinde van mijn mascara borsteltje maar zeker niet meer dan dat.

Tadaaaaa dat is een simpele look met slechts 5 make-up producten.

Zelf breng ik vaak nog een beetje bronzer aan onder de jukbeenderen voor iets meer vorm en kleur of eventueel een beetje blush (rouge).  Op de lippen een licht glossje of een beetje lippenbalsem en you’re ready to go! Zie hieronder het resultaat met deze extra stappen.

CHAN_Ogen_Tips_4

—-

Wil je beter worden in het aanbrengen van eigen make-up of adviezen hierin? Boek dan gerust een workshop. Leuk en leerzaam voor jezelf of met een groep vriendinnen!

Meer info over workshops