Regelmatig probeer ik een masterclass te volgen om up to date te blijven. Ik vind het namelijk erg belangrijk om mezelf constant uit te dagen en nieuwe dingen te blijven leren. Afgelopen maand heb ik een wel heel toffe masterclass mogen volgen. De Amerikaanse Stephanie Brinkerhoff van Hair and make-up by Steph was in Nederland en gaf een masterclass in Amsterdam. Natuurlijk moest ik daar bij zijn!

Hair and makeup by steph, stephanie brinkerhoff, haar en make-up, visagist, kapper, bruidskapsel, bruidsmakeup, Veenendaal, Rhenen, Ede, Utrecht, Amersfoort

Kapsels die typerend zijn voor Steph en die vaak voorbij komen op de moodboards

Inspiratie
Ik volg Steph denk ik al bijna tien jaar via social media. Ze maakt echt prachtige bruidskapsels die zacht, romantisch en nonchalant zijn; dat past dus perfect bij wat ik zelf doe! Het leuke is dat ik ‘mijn’ bruiden eigenlijk altijd vraag om een Pinterest bord aan te maken van wat ze mooi vinden zodat we inspiratie kunnen opdoen voor hun eigen bruidskapsel. Negen van de tien keer zit daar wel een afbeelding van Steph bij.

Zo blij als een kind
Afgelopen zomer hoorde ik ineens dat ze naar Nederland zou komen en dat er nog maar een paar plekken beschikbaar waren. Ik heb dus (letterlijk) alles uit mijn handen laten vallen om zo snel mogelijk een ticket te bestellen. Toen dat lukte was ik als een kind zo blij en zat ik te stuiteren op mijn stoel! Maar ik moest nog wel drie maanden wachten..

Hair and makeup by steph, stephanie brinkerhoff, haar en make-up, visagist, kapper, bruidskapsel, bruidsmakeup, Veenendaal, Rhenen, Ede, Utrecht, Amersfoort

De drie kapsels waar Steph een demo van gaf

Studio 13
30 oktober was het eindelijk zo ver. We verzamelden in studio 13 in Amsterdam, daar had ik al wel eens een shoot gehad, leuk om er weer terug te komen. De dag begon met demo’s van drie verschillende kapsels. Ze liet zien hoe ze deze kapsels opbouwt en ze gaf ondertussen veel tips en legde uit waarom ze bepaalde tools wel of niet gebruikt. Na een heerlijke lunch was het tijd om zelf aan de slag te gaan. Mijn lieve oud-collega Esmee zat model voor mij die middag. Op die manier kon ik alles wat ik die ochtend had gezien direct in praktijk brengen. Dit ging eigenlijk heel goed en ik heb een paar nieuwe techniekjes geleerd. Het was erg tof om te zien dat je door kleine aanpassingen te maken in wat je altijd doet, je het kapsel steviger maakt maar het er toch nonchalant uit blijft zien.

Hair and makeup by steph, stephanie brinkerhoff, haar en make-up, visagist, kapper, bruidskapsel, bruidsmakeup, Veenendaal, Rhenen, Ede, Utrecht, Amersfoort

De updo die ik bij Esmee maakte

Helemaal geïnspireerd en vol nieuwe energie ging ik die middag weer naar huis. Het was een feestje om Steph te ontmoeten en van haar te mogen leren!

Benieuwd naar Hair and make-up by Steph? Bekijk dan haar website!