Yay! Je bent verloofd en je bent al lekker inspiratie aan het opdoen voor jullie grote dag. Online verzamel je afbeeldingen op bijvoorbeeld instagram of pinterest van wat jij graag zou willen op jouw trouwdag. Natuurlijk zoek je inspiratie voor de jurk, de locatie, de styling en gewoon naar sfeerbeelden die je aanspreken. Ook ga je op zoek naar bruidskapsels, maar alles wat je ziet is lang haar of super veel volume dat ook nog eens helemaal strak opgestoken is. Help! Dat is totaal niet hoe jij jezelf voor je ziet op de grote dag. Je hebt net volgens de laatste trends een mooie lange bob laten knippen waar je heel blij mee bent, maar wat nu? Dan toch maar laten groeien? Nee, dat hoeft zeker niet. Ik vertel je graag meer over bruidskapsels en kort haar.

Kort haar?
Ook met kort haar kun je echt van alles doen om een mooi bruidskapsel te maken. Ik vind het altijd belangrijk dat je dicht bij jezelf blijft. Jij moet je prettig voelen bij hoe je eruit ziet. Heb je altijd kort haar gehad? Dan kent je omgeving je ook niet anders en dan past dat ook gewoon goed bij je. Waarom zou je dat dan willen veranderen? En zeg nou zelf, het zou toch leuk zijn als je naar jullie trouwfoto’s kijkt en jezelf daarop herkent? Inderdaad, je wilt naar je foto’s kijken en denken: ‘Daar voelde ik me op mijn allermooist!’ En je wilt vooral niet het gevoel hebben dat je verkleed was als bruid… toch?!

Genoeg mogelijkheden 
Ik heb verschillende voorbeelden van bruidskapsels met kort haar, tot schouderlengte. Opgestoken, half opgestoken of los… je kunt er echt verschillende kanten mee op. Dat je jouw lokken zou moeten laten groeien voor een echt bruidskapsel ben ik het dus absoluut niet mee eens. En natuurlijk snap ik dat je net dat beetje extra wilt op je trouwdag. Wel jezelf, maar dan 2.0. Maar het mag natuurlijk wel wat feestelijker dan alledag; daarom maak ik meestal een grove slag in het haar. Zeker niet te veel krul als je stijl haar gewend bent want dan kan het al snel tuttig voelen. En dat is over het algemeen niet de look waar je op hoopt ;)

Half opgestoken
Je kunt ervoor kiezen om een deel van je haar vast te steken, bijvoorbeeld naar één kant zoals op de foto. Maar je kunt er ook voor kiezen de bovenkant speels vast te zetten zodat je daar bijvoorbeeld de sluier in kan dragen. Daarnaast zorgen verse bloemen of een mooi haarsieraad dat jouw kapsel meteen wordt omgetoverd in een feestelijk bruidskapsel. Uiteraard zorg ik ervoor dat je haar wat extra volume heeft waar dat gewenst is en dat het de hele dag blijft zitten. Het is natuurlijk wel je trouwdag!

Opgestoken
Vind je (half) los haar niet bij je passen en wil je het graag helemaal opgestoken hebben? Ook dat kan! Vaak wordt gedacht dat je heel lang haar moet hebben om het op te kunnen steken maar dit is niet het geval. Met bijvoorbeeld een lange bob kom je ook al heel ver. En mochten we dan toch wat volume missen of net wat lengte te kort komen dan hebben we daar ook weer oplossingen voor. Zo maak ik regelmatig gebruik van een stukje opvulling in de ‘knot’ of gebruik ik clip-in extensions voor extra volume of lengte.

Droomkapsel
Zo had ik ooit een proefsessie met een bruid die door haar zwangerschap haaruitval had gehad en het een stuk korter had moeten laten knippen. Hierdoor kon ze haar droomkapsel wel uit haar hoofd zetten, dacht ze.. Gelukkig stond er nog wel stiekem een plaatje van dat kapsel op haar moodboard en zag ik die voorbijkomen. Met wat clip-in extensions kon ik toch dat droomkapsel maken dat ze zo graag wilde. Dat is zo tof! Het belangrijkste is gewoon echt dat je kiest voor het bruidskapsel waar jij je goed bij voelt.

Stralende bruid
Soms komt de enigszins ouderwetse gedachte bovendrijven dat je haar opgestoken ‘hoort’ op je bruiloft en dat je hiervoor dus echt lang haar ‘moet’ hebben. Maar geloof mij iedereen ziet dat jij de bruid bent die dag, en suprise; daar heb jij echt niet per definitie lang haar voor nodig. Die prachtige trouwjurk en die stralende lach omdat jij je helemaal happy voelt met hoe je eruit ziet maken jou sowieso tot de allermooiste versie van jezelf! Hoe die versie eruit ziet is dus voor iedereen anders maar blijf dicht bij jezelf en wat jij mooi vind, alleen dan zul je stralen!

Hair and Make-up artist, Chantelle Alyssa, liefs, haar en make-up, Utrecht, Veenendaal, Ede, Rhenen, bruidskapsel, bruidsmake-up