2020, wat een prachtig jaar voor een bruiloft
Het beloofde een mooi en druk trouwseizoen te worden. Helaas kwam daar iets tussen; het corona virus. Zou jij trouwen in het voorjaar of begin van de zomer van 2020? Lees dan verder over het plannen van je bruiloft tijdens én na de corona crisis.

Het is een gekke tijd waarin we nu leven. Op z’n zachtst gezegd. De meesten van ons hebben nog nooit zoiets meegemaakt. Het is dan ook niet gek dat we er allemaal even aan moesten wennen. Moeten we echt binnen blijven? Is het meer dan de ‘gewone griep’? Zou het echt zoiets groots worden? Al snel werd natuurlijk duidelijk dat we dit heel serieus moesten nemen. De maatregelen van de overheid logen er niet om en het had vergaande gevolgen. Bijna iedereen wordt wel geraakt door deze crisis.

droogbloemen backdrop bruiloft

Wat nu?
Iedereen weet dat het organiseren van een bruiloft soms stressvol kan zijn, maar wat als er ook nog eens zo’n gek virus om de hoek komt kijken? Waar je je normaal gesproken druk kunt maken over het weer, de gastenlijst of de tafelindeling heb je nu wel iets anders aan je hoofd. En dat brengt natuurlijk ontzettend veel vragen met zich mee.

Kan de bruiloft nog wel doorgaan op de manier die we voor ogen hadden? Willen onze gasten nog wel aanwezig zijn of heerst er toch de angst voor COVID-19. Uiteraard staat gezondheid en veiligheid voorop en hebben veel bruidsparen de moeilijke keuze moeten maken om hun grote dag uit te stellen. En daar mag je best even van balen! Hoe moeilijk het ook is, het is de enige juiste keuze. Helaas kun je er niets aan veranderen. Daarom wil ik graag met je vooruit kijken.

Waarom ga je trouwen? Je hebt een lieve partner waar je graag de rest van je leven mee wilt delen. En die liefde wil je graag vieren met alle dierbaren om jullie heen. En dat verandert niet, dat blijft de essentie van jullie grote dag! Daarom moet je jezelf af vragen wat voor jou het belangrijkste is.

Niet verschuiven
Wil je eigenlijk alleen jullie liefde officieel bezegelen, met minder of zelfs zonder gasten? In sommige gevallen is dit nog mogelijk en toegestaan. Je kunt er dan natuurlijk altijd nog voor kiezen om later dit jaar of in 2021 een feest te geven of het nog eens te vieren mer vrienden en familie. Maar voor voorlopig ben je dan officieel getrouwd! Ik kan me voorstellen dat je hiervoor kiest als er misschien een kindje op komst is of je bijvoorbeeld door je geloofsovertuiging daarna pas kunt gaan samenwonen. Dan is het belangrijkste en meest officiële deel geregeld en dan kun je daarna altijd nog verder kijken hoe je het vorm wilt geven.

Trouwen in een kas, droogbloemen, bohemian bruiloft, winterbruiloft, herfstbruiloft, Chantelle Alyssa, visagie, makeup, make-up, bruidsmakeup, bruidskapsel, haarstyling, opsteken, bruid, trouwen, verloofd, haar en make-up, Apeldoorn, Ede, Rhenen, Utrecht, Amersfoort, Veenendaal, Wageningen, Covers Couture, tres jolie visagie, visagist, haarstylist, the perfect wedding

Trouwen in het najaar of de winter
Natuurlijk zijn er tegenwoordig heel veel toffe opties om in het najaar of in de winter te trouwen. Zo kun je misschien inspiratie halen uit deze bohemian bruiloft in een kas. Een kas is namelijk de ideale manier om toch het gevoel te hebben dat je buiten trouwt zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de weersvoorspellingen. Daarnaast is een bruiloft in het najaar ook vaak erg sfeervol omdat het vroeger donker wordt. Je kunt de locatie dan prachtig stylen met mooie kaarsen en sfeerverlichting. Houd er wel rekening mee dat er nu veel bruiloften verplaatst worden naar dit najaar of begin 2021. Hierdoor zijn sommige leveranciers misschien al snel geboekt. Wacht dus niet te lang met het benaderen van jouw favoriete leveranciers! Mocht het lastig zijn een nieuwe datum te vinden, denk dan ook eens na over een doordeweekse dag. Vaak is er dan nog veel meer mogelijk. Zelf ben ik op een woensdag getrouwd omdat we graag op een bepaalde datum wilden trouwen en geloof me, dat het dan een woensdag is doet helemaal niets af aan zo’n mooie dag :)

Trouwen in 2021
Maar ik kan me ook heel goed voorstellen dat je jouw dag wilt vieren zoals je deze oorspronkelijk had bedacht, of misschien zelfs al jaren van droomt. Je had natuurlijk niet voor niets een bruiloft in het voorjaar of de zomer gepland. Ga daarom echt bij jezelf na; Wat wil ik het allerliefste? Zou je eigenlijk op het strand trouwen bijvoorbeeld? Dan zou ik zeker overwegen om de bruiloft een heel jaar op te schuiven. Je kunt de dag dan precies vieren zoals jij het graag wil. Hierbij is het natuurlijk wel belangrijk om te kijken hoe jouw leveranciers hier in staan. Zijn zij bereid mee te verhuizen en wat wat zijn hun mogelijkheden? Het voordeel van verschuiven naar 2021 is wel dat er geen ‘corona sluier’ over dag dag zal liggen. Want het liefst wil je natuurlijk dat dat geen rol meer speelt.

Welke keuze je ook maakt
Nogmaals wil ik je op het hart drukken om echt dichtbij jezelf en jullie oorspronkelijke plan te blijven. Ook al is het misschien een plan B omdat het corona virus roet in het eten heeft gegooid, zorg er in ieder geval voor dat het straks niet meer voelt als een plan B. Het zou echt zo ontzettend zonde zijn als je achteraf moet concluderen dat jullie je toch te veel hebben laten sturen door de wensen en mogelijkheden van anderen. Het is en blijft jullie grote dag! En ook al wordt het misschien een andere datum, dat doet niets af aan waar het allemaal om draait; in goede gezondheid de liefde vieren!

Wil je graag dat ik erbij ben om jou te laten stralen op jullie grote dag? Wees er dan op tijd bij en check via onderstaande button of ik nog beschikbaar ben!

Hair and Make-up artist, Chantelle Alyssa, liefs, haar en make-up, Utrecht, Veenendaal, Ede, Rhenen, bruidskapsel, bruidsmake-up

Check mijn beschikbaarheid op jouw trouwdatum